Skip to main content
Skip table of contents

Ders Seçim ve Birleştirme: Senkronizasyon Aracında Dersleri Seçip Nasıl Birleştiririm?

Video konu başlangıç zamanı: 03:04

   Seçilen bölümlere bağlı OBS servisinden gelen dersler, “Ders” sayfada listelenir. Açılan sayfada mavi veya yeşil renklendirme yoksa, o sayfa için mevcut bir ders birleştirmesi yok demektir.
   Sol üstte yer alan “Otomatik Birleştirme Yap” düğmesine tıklayarak aynı isim ve aynı anaders koduyla servisten gelen tüm dersler birleştirebilirsiniz.
   Dönemin ilk senkronizasyonu yapılırken ve henüz ders sayfasında birleştirme işlemi yapılmamışken, “Otomatik Birleştirme Yap” düğmesine tıklayarak aynı isim ve kodla gelmiş dersleri birleştirmeniz gerekmektedir.
   Farklı ders kodu veya isim ile gönderilen ve yine de birleştirilmesini istediğiniz dersleriniz de olabilir. Bu nedenle listelenen dersleri kontrol edip ve gerekli birleştirmeleri tek tek gerçekleştirebilirsiniz. ÖrneğinEtik” ismiyle gönderilen ders ile “Etik I” ismiyle gönderilen dersleri birleştirilmek istiyor olabilirsiniz. Bu ve benzeri isimlerle gelen dersler seçilerek sağ alttaki “Seçilenleri Birleştir” düğmesine tıklayarak seçtiğiniz dersleri birleştirebilirsiniz.
   Birleştirilen dersler mavi renkte listelenir ve tek bir ders ismiyle görünür. Listelenen derslerin hangi dersler ile birleştirildiğini görmek için, ilgili ders satırının solundaki > (Ok) simgesine tıklayınız. Birleştirilmiş dersleri ayırmak için > (Ok)  simgesine tıklayarak birleştirilen dersleri görülmeyebilir ve birleştirilmiş dersleri ayırmak için ayırmak istediğiniz dersleri seçip “Seçilenleri Ayır” düğmesine tıklayınız.
   Birleştirilen tüm dersleri ayrılmak isteniyorsanız sol üstte yer alan kırmızı renkli “Tüm Ders Birleştirmelerini Ayır” düğmesine tıklayınız.
   Ders sayfasında yeşil satırlar bulunuyorsa; bu derslerin daha önceden başka derslerle birleştirildiğini gösterir. Önceki fakülte ve bölüm sayfalarında tüm birleştirilen derslerin verisi seçilmediği için bu sayfada diğer birleştirme verilerinin gelmediğini ifade eder.
   Örneğin; “Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi 1” dersi için öğrenci bilgi sisteminden 8 ayrı ders geldi ve bu dersler 8 ayrı fakültenin öğrencilerine atanması gerekiyor. Eğer Fakülte sayfasında bu 8 fakültenin hepsi seçilmişse ve sonrasında ders sayfasında tüm “Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi 1” dersleri birleştirilmişse, tek bir “Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi 1” dersi görünür ve mavi renklendirilir. Bu satırın solundaki > (Ok) simgesine tıklanarak bu derse birleştirilmiş diğer dersler de görülebilir. Eğer fakülte sayfasında 3 fakülte seçilmişse; “Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi 1” dersini alacak tüm öğrencilerin fakülteleri seçilmemişse Ders sayfasında birleştirilen dersler yeşil olarak görünür. Yeşil renklendirme dersin başka derslerle birleştirilmiş olduğunu ifade eder.

   Ders sayfasında gerekli birleştirmeleri yaptıktan sonra senkronizasyon yapacağınız dersleri seçip “Seç ve Devam Et” düğmesine tıklayınız.


Ürün: ASYNC
Yazar: Advancity | Eğitim Teknoloğu – Yunus YALIN
Kılavuz: ASYNC - Senkronizasyon Aracı Yönetici Kılavuzu.pdf
Video Kılavuz: https://www.youtube.com/watch?v=7U5equiINmc

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.