Skip to main content
Skip table of contents

2022.11 - Plan365 v1.11 Güncelleme Notları

3 yıl süren bir araştırma geliştirme sonucu geliştirilen ve 2022-2023 Eğitim Döneminden itibaren, 10’dan farklı Üniversitemiz tarafından kullanılan Aplan Akademik Planlama Sistemi ürünümüz yeni dönemde artık Kampüs365 markamızın Plan365 Akademik Ders ve Sınav Planlama modülü olarak anılacaktır.

Uygulamalarımızı gerek kullanıcılarımızın talepleri üzerine gerekse kendi fikirlerimiz üzerine sürekli geliştirerek güncel ve geliştirilmiş bir uygulama elde etmeye gayret gösteriyoruz. 1.11 versiyon numarası verdiğimiz son sürümlerimizde gerçekleştirdiğimiz geliştirmeleri yeni özellik, güncelleme ve hata düzeltmelerimiz olarak derledik.

Geliştirme

  • Plan365 Ders ve Sınav Dönemi Çözümlerinde, haftalık ders programı ve sınav programında Derslik Tanımının sadece Derslik Kodu, sadece Derslik Adı veya hem Derslik Kodu hem Derslik Adını kullanıcının tercihine göre gösterebilmesini sağlayan parametrik Çözüm Takvimi Ayarları, ilgili dönemde Ayarlar Sayfası / Kurum Ayarlarına eklenmiştir.  Varsayılan ayar; hem derslik kodunu hem derslik adını göster şeklindedir.
  • Plan365 ders dönemi çözüm raporlarına dersliklerin haftalık ders programını oluşturan günler bazında günlük olarak örgün eğitim, ikinci öğretim de kullanım yüzdesi, kullanılabilir ders saati, kullanılan ders saati, boş ders saatini gösteren Derslik Kullanım (Günlük) Raporu Çözüm Sayfası Detaylı Çözüm İndir ile indirilen ders dönemi raporları arasına eklenmiştir.
  • Plan365 ders dönemi çözüm raporlarına “Öğrenci Yoğunluk Listesi Raporu”, Çözüm Sayfası Detaylı Çözüm İndir ile indirilen ders dönemi raporları arasına eklenmiştir. Bu raporu kullanarak Kampüs, Bina ve Katlarda Fakültelere göre öğrenci yoğunluğunu tespit ederek, asansör, kafeterya, yemekhane, tuvalet ve koridorlardaki oturma kapasitesi, kampüsler arası servis aracı ve görevli sayısını yönetebilir ve kapasite planlaması yapabilirsiniz.
  • Plan365 ders dönemi çözüm raporlarında yer alan PDF formatındaki Ders Takvimi Raporuna Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerin Derslere atanan sınıfların hangi kampüs ve kampüste hangi binada olduğunu anlayabilmeleri için dersler haftalık programda Kampüs Adı, Bina Adı ve Derslik Adı ile gösterilmeye başlandı.
  • Sınav Dönemi Çözüm Sayfası ve Gözetmenlik Raporunda, Gözetmenlik Sayıları sayfasında ve Hafta Sonuna denk gelen gözetmenliklerin ayrı olarak gösterilmesi ve gözetmenlik görevlerinin, gözetmenlik yapılan sınav sayısı olarak değil toplam yapılan sınav gözetmenlik süresine göre gösterimi sağlanmıştır.
  • Ders ve Sınav Dönemi için çözüm sayfasında yer alan filtre alanlarına tanımlarda pasif yapılan fakülte ve program adlarının gelmemesi sağlandı.
  • Ders Dönemi için 1.10 versiyonun da yapılan güncellemede aynı gün saat içerisinde çözüm düzenlemede bir ders için saat değişikliği yapılmak istendiğinde çakışma kontrolü yaparak uygun derslikleri gösterme geliştirmesi yayınlanmıştır. Bu güncellemede ise çözüm düzenleme ile bir dersin faklı gün ve saate alınması durumunda, düzenleme yapılan o gün ve saat için uygun derslikleri gösterme geliştirmesi gerçekleştirildi.
  • Plan365 Giriş Sayfasının tasarımında Ders Programı ve Sınav Programı butonları Kullanıcı Adı ve Şifre (Login Bölümü) bölümünün üstüne alınarak öğrencilerin program butonlarına mobil cihazlarından daha kolay erişmesi sağlanmıştır.  Giriş bölümünün üzerine “Personel Girişi” uyarı yazısı eklendi.
  • Admin kullanıcısının yayında olan çözüm üzerinde değişiklik yaparken öğrencilere ilan edilen public bağlantı adresini tıklandığında öğrencilerin “Şu anda programda düzenleme yapılıyor, daha sonra tekrar deneyiniz.” uyarı yazısını görmeleri sağlandı.
  • Ders ve Sınav Dönemlerinde Çözüm sayfasında yer alan yayında olan veya olmayan tüm çözümleri kullanıcının tek tuşla kopyalayabilmesi ve silmesi sağlandı. Bu geliştirme ile kullanıcılar yayında olan çözümü yayından kaldırmadan kopyasını oluşturup gerekli değişiklikleri kopya üzerinden yapmaları ve daha sonra bu çözümü yayına alabilmeleri sağlandı.

Hata Düzeltmesi

  • Ders döneminde Planlama / Dersler menüsünde filtreleme yapılıp hemen ardından seçim yapıldığında arka planda bir önceki işlemde seçilen derslerin seçili kalması hatası önlenmiştir.
  • Ders ve Sınav Döneminde, Planlama Menüsünde Ders Saatleri ve Derslikleri ile Sınavlarımın Saatleri ve Derslikleri Sayfasında tümünü seç butonu ile dersliklerin istenilenden farklı seçilme hatası düzeltilmiştir.
  • Senkronizasyon yapıldıktan sonra program adlarına ek olarak Öğretim Türünün Plan365 tarafından tekrardan yazılması önlendi.
  • Öğretim Elamanı Rolünde Ders Döneminde Detaylı Çözüm İndir butonun gösterilmesi sorunu düzeltilmiştir.
  • Dönem kopyalamada varsayılan olarak Plan365 de tanımlı kampüslerin yeniden tanımlanması sorunu giderilmiştir.
  • Kullanıcılar sayfasında Kullanıcı Tipi filtresinde oluşan filtreleme hatası düzeltilmiştir.
  • Ders ve Sınav Döneminde Tanımlar/Derslikler sayfasında derslik tanımları yüklenirken derslik adı eğer 50 karakterden fazla ise kullanıcıya bu hatayı yükleme raporunda göstermeme sorunu düzeltilmiştir.
JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.