ALMS Departmanlar, Organizasyon ve Hiyerarşi
Yazar: Advancity | Eğitim Teknoloğu – Yunus YALIN
Daha net anlaşılması için şu şekilde örnek verilebilir:
Bir üniversite bir fakülte (departman) oluşturacağı zaman “IsProgram” NO bırakılır. Mühendislik Fakültesi bir departmandır. Bu departmanın altında açılacak Bilgisayar Mühendisliği bir programdır demek ki Bilgisayar Mühendisliği oluşturulurken IsProgram “Yes” olacaktır.
Kısaltma program için belirlenmiş kısaltmadır. Kurum tarafından veya programı oluşturan yönetici tarafından belirlenir. Logo programın logosu olacak ve sadece yöneticiler tarafından görüntülenecektir. Dil programın dili (Türkçe, İngilizce, vb.) olacaktır.
Kendi kendine Kaydolma Tipi derse kaydolacakların yönetici veya eğitmen tarafından mı kaydedilecekleri veya kendi kendilerine kaydolabilmelerini belirleyecek alandır. Seçenekler Hiçbir zaman, Her Zaman, Varsayılan Olarak Hayır ve Varsayılan Olarak Evet şeklindedir. Bu alanlar doldurularak “Kaydet” butonuna basılır ve program düzenlenmiş olur. Program düzenlenirken diğer iki sekme, Sınav Ayarları sınav öncesinde ve sınav bitiminde çıkarılacak metinlerin girildiği sekme ve Sosyal Medya yani programa giriş yapılırken sosyal medya hesapları kullanılarak giriş yapılıp yapılamayacağını belirler. Bu ayar aynı zamanda yine Kokpit içerisindeki Tüm Ayarlar menüsündeki Kurum Düzenle içerisinden de yapılabilir.
Organizasyon Şemasında görüntülenen organizasyonlar ve programlar liste veya ağaç şeklinde görüntülenebilir. Her iki görüntüleme seçeneklerinden de organizasyon oluşturma, düzenleme ve silme işlemleri gerçekleştirilebilir.