Skip to main content
Skip table of contents

2024.03 - Eğitim365 Mart Ayı Güncelleme Notları (Web)

Eğitim365 uygulamasında son gerçekleştirilen mart ayı güncellemeleriyle birlikte, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştiren bir dizi yenilik ve iyileştirme gerçekleştirildi. Soru bankası kullanımını kolaylaştıran yeni özelliklerden, ders içeriği sayfasının daha düzenli ve kullanıcı dostu bir görünüme kavuşturulmasına kadar birçok yenilikle, Eğitim365 artık daha işlevsel ve kullanıcı odaklı bir deneyim sunuyor. Ayrıca, Google Analytics entegrasyonu gibi önemli özelliklerle kullanıcı davranışlarını daha detaylı bir şekilde analiz etme imkanı sunarak, eğitim deneyiminin sürekli gelişimini sağlıyoruz.

Yapılan performans iyileştirmeleriyle Eğitim365'in daha güvenli ve sorunsuz bir deneyim sunması sağlanmıştır. Bu güncellemeler, kullanıcıların platformu daha verimli bir şekilde kullanmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Ürün Geliştirmeleri

Eğitim365 Soru Bankasında Seçilen Soruları Önizleyebilme Özelliği Eklendi.

  • Eğitim365 sistemi içinde yapılan geliştirme kapsamında, artık soru bankası sayfasında birden fazla soru seçildiğinde, "Seçili Soruları Önizle" düğmesi görüntülenir. “Seçili Soruları Önizle” düğmesine tıklayarak, seçilen soruları önizleyebilirsiniz. Açılan pencerede, seçili soruları PDF olarak indirebilirsiniz. Bu geliştirme sayesinde, soru bankası kullanımı daha kolay ve verimli hale getirilmiştir.

Eğitim365 Ders İçeriği Sayfasında Liste Görünüm Özelliğinde Geliştirmeler Yapıldı.

  • Ders İçeriği sayfasında yapılan güncellemeyle, hafta başlıkları altında listelenen aktivitelerin daha düzenli gösterilmesi sağlandı. Haftaların altında sürekli açık kalan bilgi kutucukları kaldırılmasıyla birlikte, hafta başlıkları açılır kapanır şekilde düzenlenerek daha şık ve kullanıcı dostu bir liste görünümü elde edildi. İçerisinde aktivite bulunmayan haftaların listesi varsayılan olarak kapalı gelirken, içerisinde aktivite bulunan haftaların listesi varsayılan olarak açık gelmektedir. Bu güncellemeyle, kullanıcıların ders içeriği sayfasını daha kolay ve etkili bir şekilde kullanmaları hedeflenmiştir.

image1.png

Son Tamamlama Tarihi Yaklaşan Aktiviteler ve Ders Duyuruları Alanı Ders İçeriği Sayfasına Taşındı.

  • Ders İçeriği sayfasında yapılan güncellemeyle, ders anasayfasında yer alan “Son Tamamlanma Tarihi Yaklaşan Aktiviteler” ve “Ders Duyuruları” bölümleri, kullanıcıların daha rahat görebilmesi ve ders içeriği sayfasını daha fazla kullanmaları amacıyla “Ders İçeriği” sayfasına taşınmıştır. Bu değişiklikle birlikte, ders içeriği sayfasında yer alan filtreleme araçlarına ulaşmak için sağ alt köşede yer alan filtre düğmesine tıklayabilirsiniz. Bu güncelleme, kullanıcıların ders içeriğine erişimini daha pratik hale getirerek kullanım kolaylığı sağlamayı amaçlamaktadır.

image2.png

Eğitim365’e Google Analytics Entegrasyon Özelliği Eklendi.

  • Google Analytics entegrasyonu sayesinde, Eğitim365 uygulamasının istatistikleri daha anlamlı hale getirilerek kullanıcı davranışları daha detaylı bir şekilde analiz edilebilecektir. Google Analytics üzerinden alınacak veriler arasında, kullanıcı girişleri, hangi sayfalara erişildiği, en çok görüntülenen dersler ve aktiviteler gibi önemli bilgiler bulunmaktadır. Bu entegrasyonu sağlamak için, oluşturmuş olduğunuz Google Analystic kodunu genel ayarlar bölümüne eklemelisiniz. Bu geliştirmeyle birlikte, kullanıcıların uygulamayı daha etkili bir şekilde kullanmaları ve platformun daha da geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Eğitim365 Sınav Aktivitesinin Ön Atama Sürecinde Geliştirmeler Yapıldı.

  • Eğitim365 sınav aktivitelerinde gerçekleştirilen ön atama işlemlerinin daha kararlı hale getirmek için sadece sınava girmemiş öğrencilerin sınav ön atamaları kaldırılacaktır. Tekrardan sınav aktivitesinde sınav ön ataması yapıldığında, yalnızca sınava girmemiş öğrenciler için sınav ön atama gerçekleştirilecektir. Bu geliştirme ile birlikte, sınav ön atama işlemlerinin daha kararlı hale gelmesini sağlanarak karışıklıkların önüne geçilmesi hedeflenmiştir.

Hata Düzeltmeleri

  1. Mobil cihazlardan sanal sınıf aktivitesine Katıl ve Tekrar İzleme butonlarının gözükmemesinde yaşanan sorun çözüldü.

  2. Öğrenci kullanıcılarında derslerin çift görünmesindeki sorun çözüldü.

  3. Ödev aktivitesinde, verilen dosya yükleme hakkında yaşanan sorun çözüldü.

  4. Sınav aktivitesinde öğrencilerin sorulara verdiği cevapların eksik görünüp notların yanlış hesaplanmasındaki sorun çözüldü.

  5. Soru bankasında yer alan soruların ana derslerinin görünmemesinde yaşanan sorun çözüldü.

  6. Sınav kağıtlarının boş inmesinde yaşanan sorun çözüldü.

  7. Ödev aktivitesine dosya yüklemede yaşanan sorun çözüldü.

  8. Video aktivitesinin bitirme kriterinden önce tamamlanmasında yaşanan sorun çözüldü.

  9. LTI aktivitesinin düzenlenmesinde yaşanan sorun çözüldü.

  10. Aktivite raporlarının indirilmesinde yaşanan sorun çözüldü.

  11. Kullanıcıların Liste ve Kart görünümüne geçişlerde Ders İçeriği sayfasında aktivitelerinin görüntülenmede yaşanan sorun çözüldü.

  12. Eğitmenlerin sanal sınıf hata bildirimi almasındaki sorun çözüldü.

  13. Simülasyonda öğrenci kullanıcı adlarının farklı gelmesi sorunu çözüldü.

Diğer Geliştirmeler

  • Bu geliştirmelerin yanı sıra çeşitli performans iyileştirme, güvenlik ve hata düzenlemeleri gerçekleştirilmiştir.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.