Skip to main content
Skip table of contents

2024.02 - Eğitim365 Ocak ve Şubat Ayı Güncelleme Notları (Web)

Eğitim365 uygulamasında son gerçekleştirilen ocak ve şubat aylarının güncellemeleriyle birlikte, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştiren bir dizi yenilik ve iyileştirme gerçekleştirildi. Bu güncellemeler, kullanıcıların ders içeriğine daha kolay erişim sağlamasını, raporlama süreçlerini daha etkili bir şekilde yönetmelerini ve sistemdeki diğer işlevleri daha verimli bir şekilde kullanmalarını sağlayacak bir dizi önemli düzeltme ve eklemeyi içermektedir.

Ayrıca, yapılan hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleriyle Eğitim365'in daha güvenli ve sorunsuz bir deneyim sunması sağlanmıştır. Bu güncellemeler, kullanıcıların platformu daha verimli bir şekilde kullanmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Ürün Geliştirmeleri

Eğitim365 Yönetici Raporları, İhtiyacınıza Göre Daha Organize Olacak Şekilde Güncellendi.

  • Eğitim365 sistemine yönetici kullanıcı hesabıyla giriş yaparak, ihtiyacınız olan tüm rapor bilgilerini daha düzenli bir şekilde görüntüleyebilir ve kolaylıkla bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Yenilenmiş raporlar sayfasında, farklı kategorilere ayrılmış raporları kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca, isterseniz arama özelliğini kullanarak raporlar arasında arama gerçekleştirebilirsiniz. Bu güncellemeyle Eğitim365 raporlarının kullanımı daha da kolaylaştırıldı.

Ders İçeriği Sayfasına, Liste ve Kart Aktivite Görüntüleme Özelliği Eklendi.

  • Yeni geliştirilen liste veya kart aktivite görüntüleme güncellemesiyle birlikte, ders içeriğindeki aktiviteleri daha kolay görebileceksiniz! Liste görünümü, tüm haftaları ve aktiviteleri açık bir şekilde listeleyecek, böylece istediğiniz aktiviteye daha hızlı erişebileceksiniz. Kart görünümü ise mevcut yapının aynısını koruyacak ve hafta bilgilerini daha detaylı bir şekilde görebilmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, istediğiniz zaman varsayılan görünümü değiştirebilirsiniz. Bu güncelleme sayesinde aktivitelere erişim daha hızlı ve kolay olacak!

Öğrencilerin Görüntülediği Aktivite Kartlarına Başarı Durumlarını Gösteren Simgeler Eklendi.

  • Eğitim365 öğrenci kullanıcılarının ders içeriği sayfasında görüntüledikleri aktivite kartlarının sağ üstünde, tamamlanma durumunu belirten yüzdelik gösterim yerine; aktivite tamamlama durumları, daire (çember) içerisinde renkli simgelerle gösterilerek daha kolay anlaşılması sağlanıyor. Başlanmamış aktiviteler için sarı, başlanmış ancak tamamlanmamış aktiviteler için mavi, tamamlanmış aktiviteler için yeşil ve başarısız olunan aktiviteler için kırmızı olmak üzere aktivite ilerleme durumu daire içinde renkli bir simge olarak öğrenciler tarafından görüntüleniyor. Bu değişiklik, öğrencilerin aktivite ilerleme durumlarını daha kolay, hızlı ve net bir şekilde anlamalarını ve takip etmelerini sağlayacaktır.

Soru Bankasında Soruların Çoklu Önizlenebilmesi ve Yazdırılması Özelliği Eklendi.

  • Eğitim365 soru bankasında yapılan güncelleme ile artık birden fazla soru seçimi yapıldığında toplu ön izleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Seçilen soruları önizlemek için ‘Seçili soruları önizle’ düğmesine tıklamanız yeterli olacaktır. Ön izleme penceresinde yer alan ‘Yazdır’ düğmesine tıklayarak soruları PDF olarak indirebilirsiniz. Bu sayede seçtiğiniz soruları daha hızlı gözden geçirebilir ve gerektiğinde bir belge olarak ulaşabilirsiniz.

Soru Bankasında Yeni Soru Eklemede Etiket (Tag) Ekleme Özelliği Güncellendi.

  • Soru bankasına yeni soru eklerken Konu Başlığı, Kategori ve Anahtar Kelime alanlarında daha kolay yeni etiket (tag) ekleyebilirsiniz. Artık yeni bir sözcük girildiğinde 'Kayıt Bulunamadı' mesajı yerine 'Yeni Ekle' mesajı gösterilmektedir.

Kullanıcı Simülasyonunda Zorunlu Gösterilen Duyuru ve Zorunlu Şifre Değiştirme Ekranlarının Gösterilmesi Engellendi.

  • Sistemde yapılan güncelleme ile artık kullanıcıların simüle edildiği sırada, zorunlu gösterim özelliği eklenmiş duyurular ve girişte zorunlu şifre değiştirme ekranlarının gösteriminin önüne geçilmiştir. Artık kullanıcılar simüle edilirken, kullanıcılara gösterilen zorunlu şifre değiştirme penceresinin ve zorunlu duyuruların görüntülenmesinin önüne geçildi. Bu güncelleme, kullanıcı simülasyon deneyimini daha tutarlı hale getirmek için yapılmıştır.

Sınav Aktivitesi Düzenlemede Şube Değiştirilmesi Engellendi.

  • Ön atama yapılarak yayınlanan sınavlar için şube seçimi işlemi engellenmiştir. Bu önlem, sınav aktivitesinin önceden yapılan atamasını korumak için uygulanmıştır.

Hata Düzeltmeleri

  1. Öğrenci ders ilerlemesinde yaşanan sorun çözüldü.
  2. Soru ön izleme ve gösteriminde yaşanan görsel sorunlar çözüldü.
  3. Not verme sayfasında kullanıcının adının uzun olduğunda yaşanan sorun çözüldü.
  4. Soru bankasında, soru silmede yaşanan hatanın önüne geçildi.
  5. Derslerim menüsündeki arşivlenen derslerin gösteriminde yaşanan sorun çözüldü.
  6. Eğitmen kullanıcısında, dersler arasında gezinirken şube değiştirildiğinde yaşanan sorun çözüldü.
  7. Sınav aktivitesinde, birden fazla zorluk derecesinin seçilebilme sorunu çözüldü.
  8. Sınav aktivitesine tıklandığında beyaz sayfa hatası alınmasının önüne geçildi.
  9. Sistemimizde yapılan güncellemeyle birlikte, ders içeriğine erişimde yaşanan sorunlar çözüldü. Artık ‘Son Tamamlama Tarihi Yaklaşan Aktiviteler’ bölümünde gördüğünüz aktiviteler düzgün bir şekilde yükleniyor olacak.
  10. Ders içeriğine tıklandıktan sonra aktivitelerin gösterilmesinde yaşanan sorun düzeltildi.
  11. Video aktivitesini başlatmadan sayfayı yenilediğimizde ilerleme kaybında yaşanan sorun çözüldü.
  12. Soru bankasından soruları excel olarak indirirken excel içerisinde yaşanan veri kayması sorunu çözüldü.
  13. Ders dönemi güncellemesindeki sorun giderildi. Artık dönem güncellendiğinde aktivite oluşturma sayfasında tarihler doğru görüntüleniyor ve sanal sınıf aktiviteleri sorunsuz açılıyor.
  14. Ders ilerleme raporunda yapılan güncelleme ile artık sadece aktif aktiviteler dikkate alınarak hesaplama yapılıyor. Bu sayede öğrencilerin ders ilerlemesi doğru bir şekilde yüzde olarak gösterilecek ve pasif aktiviteler raporda değerlendirilmeyecek.
  15. Depolama yönetimi modülünde bir düzenlemeyle, dosya listeleme sayfalarında gecikmeden kaynaklanan ‘Kayıt Bulunamadı’ mesajı yerine verilerin daha hızlı yüklenmesini sağlıyoruz. Artık dosya işlemleriniz daha hızlı ve verimli olacaktır.
  16. Ders içeriği sayfasındaki güncellemeyle ilgili bir sorunu düzelttik. Artık sol taraftaki listede "Daha Fazla Göster" düğmesine tıklandığında tüm aktivitelerin gösterilmesindeki ve sayfa yenilendiğinde orta alandaki aktiviteler de doğru şekilde listelenmesi de yaşanan sorun çözüldü.
  17. Simülasyon yapıldığında öğrencinin son giriş zamanının değişmesi engellendi. Bu güncelleme sayesinde simülasyon sırasında öğrencinin son giriş zamanı sabit kalacak, böylece daha doğru sonuçlar elde edebileceksiniz.

Diğer Geliştirmeler

  • Bu geliştirmelerin yanı sıra çeşitli performans iyileştirmesigüvenlik ve hata düzenlemeleri gerçekleştirilmiştir.
JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.