Skip to main content
Skip table of contents

2023.10 - Eğitim365 Eylül Ayı Güncelleme Notları (Web)

Eğitim365 ürünümüz sizin istekleriniz ve gelişen teknolojilerin ışığında gelişiyor. Yaz ayları ve eylül ayını kapsayan ürün geliştirme süreci tamamlandı. Tüm kurumlarımız için hazırlanmış olduğumuz yeni versiyonumuz kullanılmaya başlandı.

Eğitim365 ürünümüzün yeni versiyonu, kullanıcı kullanım deneyiminin arttırılması amaçlanarak geliştirilmiştir. Ürünümüzde gerçekleştirmiş olduğumuz gelişmeleri makalemizin devamında okuyabilirsiniz.

Ürün Geliştirmeleri

(1) Yeni Aktivitenizin Görüntülenmesi İçin Başka Bir Aktivitenin Tamamlanma Durumunu Ön Koşul Olarak Ekleme.
  • Aktivite ekleme sayfasının son sekmesi, 'Ayarlar' sekmesinde, aktivite ön koşulu olarak daha önce oluşturduğunuz bir aktiviteyi seçebilirsiniz. Aktivite ön koşulu özelliğini aktifleştirdikten sonra, daha önce eklediğiniz bir aktiviteye seçebilir ve seçmiş olduğunuz önceki aktivite, öğrenciler tarafından tamamlamadan, yeni eklemiş olduğunuz aktivitenin görüntülenmesini engelleyebilirsiniz. Böylece; öğrencilerin yeni aktivite içeriğine ulaşmadan önce, yerine getirmesi gereken görevler oluşturabilirsiniz.
(2) Hafta İsimleri Kutucuklarına Aktivite Sayısı Eklendi.
  • Ders içeriği sayfasında sayfanın solunda ders programı sütununda yer alan tüm hafta kutucuklarının sağ yanında, ilgili haftada kaç adet aktivite olduğunu görebilirsiniz. Böylece ilgili hafta için oluşturmuş olduğunuz aktivite sayısı bilgisine daha hızlı ulaşabilirsiniz.
(3) Ders Ana Sayfasına Hafta Bilgileri Eklendi.
  • Ders ana sayfasında, eğitmenler ve öğrenciler geçmiş, mevcut ve gelecek hafta bilgilerini görüntüleyebilirler. Bu şekilde haftaların içeriğine hızlıca erişebilir ve aktiviteleri daha kolay takip edebilirsiniz.
(4) Tüm Şubelerdeki Öğrencileri veya İlgili Şube Öğrencilerinin Ödev Dosyalarını İndirme.
  • Ödev aktivitesi notlandırma sayfasında, 'Tüm Dosyaları İndir' düğmesine tıklayarak dersin tüm şubelerindeki öğrencilerinin ödev dosyalarını indirebilirsiniz veya 'Şubedekilerin Dosyalarını İndir' düğmesine tıklayarak sadece mevcut şubedeki öğrencilerin ödev dosyalarını indirebilirsiniz. Böylece, ödevleri daha kolay ve düzenli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
(5) Ders İçi Duyurular Sayfasında Yeni Duyuruyu Tüm Şube Öğrencilerine Gönderme.
  • Ders içi duyurular sayfasında; yeni duyuru eklerken, alıcılar açılır listesinde "Tüm Şubeler" seçimini yaparak, dersin tüm şubelerindeki öğrenciler için duyuru yayınlayabilirsiniz. Yeni duyuru sayfası alıcılar açılır listesinde yer alan tüm şubeler seçimi, daha kolay bulabilmeniz için listenin en üstüne eklendi.
(6) Sınav Raporu Sayfasına Sınav Kağıtlarını İndir Düğmesi Eklendi.
  • Sınav aktivitesinde öğrencilerin sınav kağıtlarını daha hızlı ve kolay arşivleyebilmeniz için, sınav raporu görüntüleme sayfasında sınav kağıtlarını indir düğmesi eklendi. Bu sayede tek düğme ile sınava girmiş tüm öğrencilerin sınav kağıtlarını doküman (PDF) olarak indirebilirsiniz.
(7) Mesajlar, Duyurular, Forum ve Yardım Masası Düğmeleri İletişim Araçları Başlığı Altına Eklendi.
  • Üst menüde yer alan Mesajlar, Duyurular, Forum ve Yardım Masası başlıkları, tek bir başlık altında toplanarak, "İletişim Araçları" başlığının altına eklendi. Böylece ana menüde daha sade ve kullanışlı bir görüntü sağlandı.
(8) Kullanıcı Ana Sayfasında Anketlerim Bilgi Kutusu Eklendi.
  • Öğrencilerin ana sayfasında, tüm anket aktivitelerinin gösterildiği bilgi kutusu eklendi. Artık öğrenciler, aktivitelerim bilgi kutucuğu içerisinde teslim tarihi geçmiş, teslim tarihi yaklaşan, notlandırılmamış, tamamlanan ve tüm anketlerini görüntüleyebilir.
(9) Ders İçeriği Sayfasında Birden Fazla Eğitmenin Gösterimi Sağlandı.
  • İlgili dersin ders içeriği sayfasında, sayfanın sağ üstünde dersin eğitmen bilgilerinin gösterimi ve eğer şubede birden fazla eğitmen varsa, eğitmenler arası geçiş yapılabilmesi sağlandı.
(10) Duyurulara Zorunlu Onay Özelliği Eklendi.
  • Tüm kullanıcılar sisteme giriş yaptıktan sonra, zorunlu onay alınması istenen metinlerinizi duyurularınızda, "Zorunlu Onay İste" özelliğini aktifleştirerek paylaşabilirsiniz. Duyurularınızı oluştururken, "Zorunlu Onay İste" özelliğini aktifleştirerek; kullanıcılarınızın sistemi kullanmaya devam edebilmeleri için oluşturduğunuz duyuruları, görmeleri ve onay vermeleri gerekir.
(11) Aktivitelerin, Belirli Tarih ve Saat Aralığında Görünürlüğünü Sağlamak İçin, "Tarihe Göre Yayınlama" Özelliği Eklendi.
  • Yeni aktivite oluştururken, "Tarihe Göre Yayınlama" özelliğini aktif ederek, aktivitenin görünür olacağı tarih ve saat aralığını belirleyebilirsiniz. Tarihinden sonra göster bölümünde belirlediğiniz tarih ve saat geldiğinde aktivitenin görünür olması ve tarihinden sonra gösterme bölümünde belirlediğiniz tarih ve saat geçtikten sonra aktivitenin görünmez olması sağlanacaktır.

Tasarım Geliştirmeleri

  1. Sanal sınıf aktivitesi oluşturma modülünde kullanıcı deneyimini arttırıcı fonksiyonel geliştirmeler yapıldı.
  2. Ana Menüde kullanıcı deneyimini arttırıcı tasarımsal geliştirmeler yapıldı.
  3. Kullanıcıların derslerine daha kolay ve hızlı ulaşarak görüntüleyebilmesi için tasarımsal ve fonksiyonel geliştirmeler yapıldı.
  4. Sınav aktivitesi oluşturma sayfası için kullanıcı deneyimini tasarımsal geliştirmeler yapıldı.
  5. Dersin ana sayfasında gösterilen hafta ve aktivite listesi için kullanıcı deneyimini arttırıcı tasarımsal geliştirmeler yapıldı.
  6. Ders listeleme alanında kullanıcı deneyimini arttırıcı tasarımsal geliştirmeler yapıldı.
  7. Sanal sınıf aktivite kartında gün, saat ve dakika bilgileri için detay eklenerek deneyim arttırıcı tasarımsal geliştirmeler yapıldı..
  8. Notlandırma sayfasında öğrenci listelemesi için tasarımsal geliştirmeler yapıldı.
  9. Sınav aktivite kartlarında kullanıcı deneyimini arttıran tasarımsal geliştirmeler yapıldı.
  10. Anket aktivitesinde kullanıcı deneyimini arttıracak tasarımsal ve fonksiyonel geliştirmeler yapıldı.

Diğer Geliştirmeler

  1. Bu geliştirmelerin yanı sıra çeşitli performans iyileştirmesi, güvenlik ve hata düzenlemeleri gerçekleştirilmiştir.
JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.