Skip to main content
Skip table of contents

2022-10-04 09:58 - ALMS Eylül 3.93 ve 3.94 Güncelleme Notları


Not: Bu e-posta duyurusu "ALMS Kullanıcı E-Posta Listemize" gönderilmiştir. E-posta almadıysanız, ue@kampus365.com e-posta adresine kurumunuz, pozisyonunuz ve hangi konuyla ilgili e-postaları almak istediğinize dair e-posta gönderiniz.

Bülten E-Postasını Gör: https://preview.mailerlite.com/x3u3p5k7o5

Uygulamalarımızı gerek kullanıcılarımızın talepleri üzerine gerekse kendi fikirlerimiz üzerine sürekli geliştirerek güncel ve geliştirilmiş bir uygulama elde etmeye gayret gösteriyoruz. 3.93 ve 3.94 olarak versiyon numarası verdiğimiz son sürümlerimizde gerçekleştirdiğimiz geliştirmeleri yeni özellik, güncelleme ve hata düzeltmelerimiz olarak derledik.


Güncelleme Notlarına Geçmeden Önce Hangi Versiyonda Olduğunuzu Öğrenelim mi?
Kullandığınız ALMS uygulamasının versiyonunu öğrenmek için kurumunuzun ALMS adresinin sonuna “/system/versioninfo” yazarak bağlantıya gidiniz. Örneğin; 'kampus365.com' sizin ALMS adresiniz olsun '.com' den sonra “kampus365.com/system/versioninfo” yazarak bağlantıya giriş yapmalısınız.

ALMS versiyonunuz "version":"A.BC.DE" olarak görüntülenir.

Önemli Not: ALMS versiyonunuzu son versiyona yükseltmek için  ue@kampus365.com adresine güncelleme talep maili atabilir ya da 0 (216) 445 07 25 telefon numarasından bizi arayarak güncelleme talebinde bulunabilirsiniz.


Geliştirme

  • Öğrencilerin Sınav Listesi sayfasında sınav durumu geliştirmesi yapıldı. Öğrencilerin sınavlarının durumlarını daha detaylı görebileceği alanlar eklendi.
  • Soru Bankası modülünde Kim Kullanabilir? seçeneği ile eğitmenlerin yüklediği soruların sadece kendisi tarafından kullanılabilmesi için seçenek sunuldu. Böylece bir eğitmen, sisteme eklediği soruyu sadece kendisi görüntüleyebilecek veya aynı derste bulunan diğer eğitmenler ile paylaşabilecek ve ortak kullanıma açabilecek.
  • Sınav modülünde kullanılan içerisinde html tag bulunan soruların gösterim yöntemi Sistem Ayarları bölümünden seçilerek sistemde genel bir kullanım olarak sağlanıyordu. Bu işlem Soru Bazlı olarak yapılabilmesi sağlandı. Soru Bankası modülünde yer alan Soru görüntülenirken html etiketlerini kullan seçeneği kullanıma sunuldu.
  • Sanal Sınıf aktivitesi oluşturulma sayfasında Bittikten Sonra Sanal Sınıfın Tekrarını Yayınla seçimi yapılması sağlandı. Böylece istenirse Sanal Sınıf oturumunun tekrar izleme oluşmadan oturum yapabilmesi sağlandı.


Hata Düzeltmesi

  • Sınav modülünde Güvenlik Ayarları bölümünde IP kısıtlamasında yaşanan hata giderildi.
  • Yardım Masası modülünde gerçekleştirilen mesajlaşmalardaki zaman damgası sorunu giderildi.
  • Yardım Masası modülünde talep oluşturulurken Kategori seçimi hatası giderildi.
  • Video aktivitesi oluşturma sayfasında yüksek boyutlu dosyaların yükleme işleminde yaşanan hata giderildi.
  • Ödev aktivitesine öğrenciler tarafından yüklenen dosyaların toplu olarak indirilmesi sırasından yaşanan hata giderildi.


Aşağıdaki Bağlantıya Tıklayarak Diğer Güncelleme Notlarını Görüntüleyebilirsiniz.

https://yardim.kampus365.com/aym/alms/guencelleme-notlari-18089494.html

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.