Skip to main content
Skip table of contents

2022-03-29 13:09 - WEBINAR: Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberinin Üniversitelerde Uygulanması (07.04.2022 - 16:00)

Not: Bu e-posta duyurusu "Tüm Mail Listemize" gönderilmiştir. E-posta almadıysanız, ue@kampus365.com e-posta adresine kurumunuz, pozisyonunuz ve hangi konuyla ilgili e-postaları almak istediğinize dair e-posta gönderiniz.
Bülten E-Postasını Gör: https://preview.mailerlite.com/p6v2t7k2o6
Invento - Kampüs365
Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberinin Üniversitelerde Uygulanması WEBINARI
Mehmet Tolga ERTÜRK - Konuşmacı - Invento - Danışmanlık & Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü
Yunus YALIN - Moderatör - Kampüs 365 - Eğitim Teknoloğu

Merhabalar,

Sizleri, 7 Nisan 2022 Perşembe günü saat 16:00-17:00'da gerçekleştireceğimiz, Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberinin Üniversitelerde Uygulanması Webinarımıza davet ediyoruz.

2019/12 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile, 10.07.2020 tarihinde yayınlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi, bilgi işlem birimi barındıran veya bilgi işlem hizmetlerini sözleşmeler çerçevesinde üçüncü taraflardan alan, devlet teşkilatı içerisinde yer alan kurum ve kuruluşlar ile kritik altyapı hizmeti veren işletmeleri, dolayısı ile Üniversiteleri kapsamaktadır.

Rehberin temel amacı; bilgi güvenliği risklerinin azaltılması, ortadan kaldırılması ve özellikle gizliliği, bütünlüğü veya erişilebilirliği bozulduğunda milli güvenliği tehdit edebilecek veya kamu düzeninin bozulmasına yol açabilecek kritik bilgi/verinin güvenliğinin sağlanması için asgari güvenlik tedbirlerinin belirlenmesi ve belirlenen tedbirlerin uygulanması için yürütülecek faaliyetlerin tanımlanmasıdır.

Toplam 237 sayfadan oluşan, 1076 tedbir bulunan ve 6,18, 21, 24 aylık planlar ile her bir Üniversitenin uyum sürecini planlamasını bekleyen rehber için ilk denetçiler, 2021 aralık ayında eğitimlerini tamamladı.

Uyum ile ilgili atılması gereken adımları, doğru bilinen yanlışları ve bir çok konuyu konuşacağımız etkinliğimize davetlisiniz.

Ajanda

Bilgi ve İletişim Rehberinin amacı
Üniversitelerde Bilgi ve İletişim Rehberi ile entegre diğer zorunluluklar
Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi adımlarına ilişkin detaylar ve örnekler
Varlık grupları ve kritiklik değerlendirmesi
Tedbirlere göre mevcut durum ve boşluk analizi
Rehber uygulama yol haritasının belirlenmesi

Katıl

Katılımınız için şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Saygılarımızla, Kampüs365

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.