Skip to main content
Skip table of contents

2021-09-30 17:02 - ALMS Ekim 3.83 Güncelleme Notları (2021.09)

Not: Bu e-posta duyurusu "ALMS Kullanan Tüm Kurumlarımıza" gönderilmiştir. E-posta almadıysanız, ue@advancity.com.tr e-posta adresine kurumunuz, pozisyonunuz ve hangi konuyla ilgili e-postaları almak istediğinize dair e-posta gönderiniz.
Değerli Müşterimiz,

   Uygulamalarımızı gerek kullanıcılarımızın talepleri üzerine gerekse kendi fikirlerimiz üzerine sürekli geliştirerek güncel ve geliştirilmiş bir uygulama elde etmeye gayret gösteriyoruz. 3.83 olarak versiyon numarası verdiğimiz son sürümümüzde gerçekleştirdiğimiz geliştirmeleri yeni özellik, güncelleme ve hata düzeltmelerimiz olarak derledik.

Güncelleme Notlarına Geçmeden Önce Hangi Versiyonda Olduğunuzu Öğrenelim mi?
   Kullandığınız ALMS uygulamasının versiyonunu öğrenmek için kurumunuzun ALMS adresinin sonuna “/system/versioninfo” yazarak bağlantıya gidiniz. Örneğin; 'advancity.com.tr' sizin ALMS adresiniz olsun '.com.tr' den sonra “advancity.com.tr/system/versioninfo” yazarak bağlantıya giriş yapmalısınız.

ALMS versiyonunuz “ {"version":"A.BC.DE"}” olarak görüntülenir.

Önemli Not: ALMS versiyonunuzu son versiyona yükseltmek için ue@advancity.com.tr adresine güncelleme talep maili atabilir ya da 0 (216) 445 07 25 telefon numarasından bizi arayarak güncelleme talebinde bulunabilirsiniz.

Geliştirme
  • Sınav aktivitesinde açık uçlu soruların notlandırma işleminin arka planda yapılması sağlandı. Böylece not verme işlemi sırasında yavaşlık, donma vb. durumların önüne geçildi.
  • Eğitmenler aktivite raporlarını almak istediklerinde sadece içerisinde bulunduğu şubenin raporunu alabiliyordu. Gerçekleştirilen düzenleme ile rapor sayfalarına “Tüm Şubeler” düğmesi konuldu. Böylece eğitmenlerin tek seferde aktivite bazında eğitim verdikleri tüm şubeler için rapor indirebilmesi sağlandı.
  • Bir dersten diğer bir derse aktivite kopyalama işlemi sırasında kopyalama seçeneklerine aktivite dosyalarının sadece dosya yolunun alınması eklendi. Böylece istenirse (Kopyalama işlemi sırasında Dosya Yolunu Al seçilerek) aktiviteler kopyalanırken içerisinde bulunan dosyalar kopyalanmayıp sadece bulundukları adres kopyalanacaktır. Böylece sistem üzerinde dosyalar çoklanmayıp sunucu depolama alanlarında avantaj sağlanacaktır.
  • Eğitmenlerin ve öğrencilerin geçmiş dönem derslerine Derslerim sayfasında bulunan Arşivlenen Dersleri Göster düğmesi ile dönem başlıkları ile beraber ulaşabilmesi sağlandı. Kullanıcılar bu derslerde sadece geçmiş aktiviteleri görüntüleyebileceklerdir. Öğrenciler derslerde bulunan aktivitelere katıldıklarında ilerlemeleri raporlara yansımayacaktır. Böylece geçmişe dönük olarak raporlama yapılabilecektir. İstenirse eğitmen kullanıcıların bu derslerde aktivite ekleme, düzenleme ve silme gibi yetkileri Sistem Ayarlarında bulunan Eğitmen Geçmiş Dönem Derslerinde Aktivite Düzenleyemesin ayarı ile sınırlandırılabilecektir.


Hata Düzeltmesi

  • Aktivite oluştururken dosya alanında arşivden seçme hatası giderildi.
  • Sanal Sınıf aktivitesi düzenleme sayfasında hafta bilgisinin silinmesi hatası giderildi.
  • Bir Sınav aktivitesi üzerinden ikinci bir oturum oluşturulduğunda öğrenciler ikinci oturuma girmede problem yaşıyor ve raporları ilk oturuma yansıyordu. Gerekli düzenlemeler yapılarak bir sınav aktivitesinde birden fazla oturum planlandığında (oturum kopyalandığında) öğrencilerin sınava sağlıklı şekilde girerek raporlarının oluşması sağlandı.
  • Ödev aktivitesinde bir öğrenciye birden fazla dosya yükleme hakkı verilip öğrenci ödeve birden fazla dosya yüklediği takdirde Toplu Ödev İndirme işleminde öğrencinin son yüklediği ödev inmesi gerekirken ilk yüklediği ödev indiriliyordu. Gerekli düzenlemeler yapılarak hatanın önüne geçildi.
  • Profil alanında öğrenci veya yönetici öğrencinin profil fotoğrafını kaldırmak ve yeni yüklemek istediğinde oluşan hata giderildi.
  • Toplu Sınav Ekleme işlemi sırasında yaşanan Türkçe ve özel karakter sorunu giderildi.
  • Sanal Sınıf aktivitesi raporunda Sanal Sınıf Raporu tablosunun açılmama sorunu giderildi.
  • Kopyalanan video aktivitelerinin açılmama sorunu giderildi.


ALMS ürünümüzü diğer güncelleme notlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://yardim.advancity.com.tr/aym/alms/guencelleme-notlari-18089494.html


Saygılarımızla, sağlıklı günler dileriz.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.