Skip to main content
Skip table of contents

2021-05-24 16:39 - ALMS Mart 3.80 Güncelleme Notları (2021.05)

Not: Bu e-posta duyurusu "Advancity sunucularından hizmet alan" tüm kurumlarımıza gönderilmiştir. E-posta almadıysanız, ue@advancity.com.tr e-posta adresine kurumunuz, pozisyonunuz ve hangi konuyla ilgili e-postaları almak istediğinize dair e-posta gönderiniz.
Merhabalar,

   Uygulamalarımızı gerek kullanıcılarımızın talepleri üzerine gerekse kendi fikirlerimiz üzerine sürekli geliştirerek güncel ve geliştirilmiş bir uygulama elde etmeye gayret gösteriyoruz. 3.80 olarak versiyon numarası verdiğimiz son sürümümüzde gerçekleştirdiğimiz geliştirmeleri yeni özellik, güncelleme ve hata düzeltmelerimiz olarak derledik.

Güncelleme Notlarına Geçmeden Önce Hangi Versiyonda Olduğunuzu Öğrenelim mi?
   Kullandığınız ALMS uygulamasının versiyonunu öğrenmek için kurumunuzun ALMS adresinin sonuna “/system/versioninfo” yazarak bağlantıya gidiniz. Örneğin; 'advancity.com.tr' sizin ALMS adresiniz olsun '.com.tr' den sonra “advancity.com.tr/system/versioninfo” yazarak bağlantıya giriş yapmalısınız.

ALMS versiyonunuz “ {"version":"A.BC.DE"}” olarak görüntülenir.

Önemli Not: ALMS versiyonunuzu son versiyona yükseltmek için  ue@advancity.com.tr adresine güncelleme talep maili atabilir ya da 0 (216) 445 07 25 telefon numarasından bizi arayarak güncelleme talebinde bulunabilirsiniz.

Geliştirme
  • Sınav ön atama işleminin arka planda çalışan araç üzerinde çalışması sağlandı. Artık sınav oluşturulurken ön atama ve sınav işlemleri ayrı ayrı yapılmayıp tek düğme ile aynı anda yapılacak. Bu düğmeye basıldığında sınavın arka planda ön ataması yapılıp işlem tamamlandığında bildirim olarak paylaşılacak. Böylece sınav esnasında ön atama yapılması durumunda yaşanan performans problemlerinin önüne geçilmiş olunacak.
  • Excel ile toplu sınav eklemede derse veya şubeye atalı tüm kullanıcıların sınava atanması sağlandı. Sınav ekleme şablonuna “Öğrenciler Otomatik Eklensin mi?” sütunu eklendi. Bu sütunun “1” olarak doldurulması durumunda tüm öğrenciler otomatik olarak sınava atanacaktır.
  • Sınav uygulamasında yer alan sınav listesine; ders ismine ek olarak aktivite isimleri de eklendi.
  • E-Ders aktiviteleri için öğrenci sayfasına “Tekrar Hesapla” düğmesi konuldu. Böylece öğrenci E-Ders aktivitesinde geçirdiği süreyi anlık olarak tekrar hesaplatabilmekte ve görüntüleyebilmektedir.
Hata Düzeltmesi
  • Kullanıcılar sayfasında bulunan “Tam Veriyi İndir” seçeneği kaldırıldı. Böylece KVKK’na aykırı olabilecek durumların önüne geçildi.
  • Sınav raporunda “Hesaplanmayı Bekleyen Soru Sayısı” alanının “-“ ibaresi ile gösterilme sorunun önüne geçildi.
  • Sınav aktivitesi oluşturma/düzenleme sayfasında yer alan Zamanlama alanında “Bir tarih aralığında görüntüle” seçeneği kullanıldığında aktivite sadece oturum tarihleri arasında görüntülenebiliyordu. Düzenleme gerçekleştirilerek bu alana girilen tarih aralığında görüntüleme yapılması sağlandı.
  • Kullanıcının atalı olduğu derste bir sınava atanmaması durumunda ders sayfasının yüklemede kalması sorunun önüne geçildi.
  • Ödev aktivitesinde öğrencilerin yüklediği ödev dosyalarının toplu şekilde indirilmesine imkan sağlayan “Tümünü İndir” özelliğinde yaşanan hata giderildi.
  • Telegram uygulamasının entegrasyonu sırasında yaşanan hata giderildi.
  • Sanal sınıf aktivitesi oluşturulurken eklenen dosyanın Perculus tarafında görüntülenememe sorunu giderildi.
  • Sanal sınıf aktivitelerinde eğitmenlerin bir şekilde atanma kaydı oluşmadığı takdirde Sanal Sınıf Ödeme Raporunda yapılan oturum görüntülenemiyordu. Bu hatanın önüne geçildi.
  • Öğrencinin tüm şubeye toplu olarak mesaj atabilmesinin önüne geçildi.
  • Sınavda soru atlama ve soru görüntüleyememe gibi nadir olarak yaşanan sorunlar için optimizasyon çalışmaları yapılarak log sistemi kuvvetlendirildi.
ALMS ürünümüzü diğer güncelleme notlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla, sağlıklı günler dileriz.
JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.