Perculus'un sunduğu özellikler kullanıcı oluşturma, düzenleme ve arama ile sınırlı değildir. Kullanıcı yönetimini işlevsel ve kolay kılan,

  1. Kullanıcıları gruplama
  2. Kullanıcıların rollerini değiştirme
  3. İki kullanıcı hesabını birleştirme
  4. Kullanıcıları silme

özellikleri de mevcuttur.

Kullanıcıları Gruplama

Perculus'ta kullanıcılar kolaylıkla gruplanır. 

Bir kullanıcıyı bir gruba atama işlemi şu şekilde yapılır,

  1. Kullanıcı listeleme sayfasına gidilir.
  2. Bir gruba atanacak kullanıcı adının hemen yanındaki "Gruba eklemek için tıklayınız" üzerine tıklanır. Kullanıcı halihazırda bir gruba ekliyse grubun ismine tıklanır. Grup ismine tıklanınca açılan "Kullanıcı Grubu Düzenleme" sayfasından istenen değişiklikler yapılır. Kullanıcılar birden çok gruba atanabilirler.






3.Kullanıcı Grup Düzenleme sayfasında yeni grup oluşturulabilir, kullanıcı yeni bir gruba eklenebilir veya bir gruptan çıkarılabilir.




Mevcut bir gruba atama: Gruplar kutusundaki atama yapılmak istenen gruba tıklanır. Ekle düğmesine basılır. Yapılan işlemi tamamlamak için "Grup Bilgilerini Kaydet"e tıklanır ve kullanıcı gruba atanmıştır.
 Yeni gruba atama: Yeni Grup yazısının hemen altındaki kutucuğa grubun ismi yazılır ve yanındaki Ekle butonuna basılır. Yeni grup ekleme işlemini tamamlamak için "Grup Bilgilerini Kaydet" butonuna basılır. Yeni eklenen grup artık gruplar listesinde yerini almıştır.
Gruptan çıkarma: Dahil Olunan Gruplar listesinden kullanıcının çıkarılacağı grup ismine tıklanır ve Çıkar düğmesine basılır. "Grup Bilgilerini Kaydet" düğmesine basılmasıyla kullanıcı istenilen gruptan çıkarılmıştır.

Perculus aynı anda birden çok kullanıcının gruplanmasını da olanaklı kılar. Kullanıcı listesinde gruplanmak istenen kullanıcılar seçilir. Sayfanın altındaki Diğer İşlemler menüsünden Seçili kullanıcıların gruplarını düzenle tıklanır ve açılan sayfada kullanıcılarla ilgili gruplama işlemi gerçekleştirilir.





Kullanıcı Rollerinin Değiştirilmesi

Perculus'ta bir kullanıcının eğitmen, bir eğitmenin yönetici yapılması gibi bir değişiklik kolayca yapılır. Değişiklik yapılmak istenen kullanıcı ilgili listede seçilir ve Diğer İşlemler menüsündeki Seçili kullanıcıları yönetici/eğitmen yap tıklanarak değişiklik tek tıkla gerçekleştirilir.





İki Kullanıcı Hesabının Birleştirilmesi

Aynı kişiye farklı isimlerle kullanıcı hesabı oluşturulması gibi durumlar yaşanabilir. Bu hesapların birleştirilmesi istenecektir. Birkaç tıklamayla bu işlemin gerçekleştirilmesi mümkündür.

  1. Kullanıcı Listesinden birleştirilecek hesaplar seçilir
  2. Sayfanın aşağısındaki Diğer İşlemler menüsünden Seçili kullanıcıları birleştir tıklanır.




3. Açılacak sayfada hesap birleştirmenin hangi kullanıcı hesabı altına yapılacağı görüntülenir. Birleştirme yönü istenilen şekildeyse "Kullanıcıları Birleştir" tıklanır. Birleştirme yönü değiştirilmek isteniyorsa "Yön Değiştir" tıklanır ve değişikliğin gerçekleşmesi için "Kullanıcıları Birleştir" tıklanır. Bu şekilde hesapların birleştirilme işlemi tamamlanmıştır.





  1. Kullanıcı birleştirme örneğinde görülen oklar yönünde birleştirme yapılacak birleştirme sonrası kullanıcı listesinde sadece ok yönündeki kullanıcı kalacak diğeri silinecektir. Aktarılan kullanıcının kayıt olduğu oturumlardır. E-posta adresi ve şifresi artık kullanılmayacaklarından aktarılmazlar. Aktarılan yönetici aktarma yönündeki kullanıcı değilse, kullanıcı yönetici yapılır.

Kullanıcı Silme

Silinecek kullanıcı(lar) kullanıcı listesinde seçildikten sonra sayfanın aşağısındaki "Seçili Kullanıcıları Sil" tıklanır. Kullanıcılar silinmiştir.